WWW.P-A-C.BE

WWW.P-A-C.BE

Patrick’s American Cars

Terios J200 tot 2009- UITRUSTING

Een wereld van prestaties !

Het hart van de Terios is de nieuw ontwikkelde 1500 cc, 4 cilinder DVVT-benzinemotor die 77 kW of 105 pk oplevert. Resultaat : nerveus genoeg om zich in de stad door de drukke winkelstraten te bewegen maar tevens beschikt hij over het nodige vermogen om een stevige kruissnelheid te ontwikkelen op de autosnelweg. Voeg daar het nieuwe ophangingsysteem aan toe voor een onberispelijk weggedrag, de efficiënte remmen en het zuinige karakter van de brandstoftank en besluit … wat een wereld van verschil !

De Terios is verkrijgbaar in tweewiel aandrijving of met een permanente vierwielaandrijving die uitgerust is met een centraal sperdifferentieel waardoor het voertuig niet afschrikt van moeilijke rijsituaties zoals rijden tegen een hogere snelheid op oneffen wegen of op een glad, besneeuwd wegdek. Bij het draaien wordt de centrale vergrendeling van het differentieel geactiveerd om het remfenomeen in scherpe bochten te vermijden. Wanneer één wiel vastzit in de modder, kan de bestuurder de schakelaar van het centraal differentieel activeren en zo gemakkelijk uit het modderige terrein rijden.

De Terios is verkrijgbaar met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een 4-traps automaat. De vierwiel aangedreven automaat versie krijgt bovendien de hulp van DAC of Downhill Assist Control en HAC of Hill-start Assist Control. DAC houdt het voertuig onder controle in scherpe afdalingen en gladde of bevroren wegen. HAC verhindert dat het voertuig lichtjes achteruit gaat bij het vertrekken op een steile helling.

uitrustingbig

 

uitrusting5 uitrusting6uitrusting2