WWW.P-A-C.BE

WWW.P-A-C.BE

Patrick’s American Cars

Over P-A-C

Ons bedrijf

Graag wil ik mij ook even voorstellen.

Mijn naam is Amerijckx Patrick.

Sinds meer dan 15 jaar ben ik zaakvoerder van

de B.V.B.A. Patrick’s American Cars of P.A.C.

Het restaureren van militaire voertuigen is eigenlijk een jongensdroom die in vervulling gaat.

Als jongen van 12 jaar ging ik tijdens de schoolvakantie naar een boerderij in Wallonië, om mijn frans bij te schaven.

Daar ontdekte ik voor het eerst een echte Jeep WILLY’S, als jongen was ik direct gefascineerd door dit voertuig, alleen al het draaien van de motor vond ik fantastisch.

Toen heb ik mij voorgenomen, ooit wil ik zo’n jeep

met mijn eigen handen opbouwen.

Mijn studiekeuze was natuurlijk snel gemaakt, automechanica. Na algemene technische vakken en een diploma van elektriciteit verdiepte ik mij verder in de automobiel, waarna ik van start kon gaan met mijn eigen garage.

Gedurende de jaren zijn er nog allerlei aanvullende studies bijgekomen. Zoals restaurateur oldtimers, autoexpert…..

Tevens ben ik ook actief in de technische commissie van de Belgische Ferderatie van Oldtimer Voertuigen.

Nu, ettelijke jaren later, kan ik wel zeggen dat mijn jongensdroom is uitgekomen.

Daarom ook onze slogan.

Waar een wil is, is een weg.

Waar geen weg is, is een WILLY’S

Waar zijn WILLY’S ….. bij P.A.C.

Bij het begin van de tweede wereldoorlog ( 1939 ), had het Amerikaanse leger nood aan een zeer licht, betrouwbaar, sterk en wendbaar vervoermiddel. Dit zou de moto met zijspan moeten vervangen.

Er wordt een aanbesteding uitgeschreven waaraan Willy’s, Ford en Bantam deelnemen.

Na het uitwisselen, kopiëren en stelen van elkaars ideeën en een productie van 500 voertuigen per merk, wordt uiteindelijk gekozen voor de WILLY’S MA.

Deze had een prijskaartje van 738.74 US Dollar per stuk.

In 1941 wordt het eerste voertuig onder de naam “ General Purpose “, wat staat voor algemeen gebruik, voorgereden. De soldaten zijn laaiend enthousiast, de JEEP is geboren.

Na de Tweede Wereldoorlog worden alle soldaten naar huis gebracht, maar het materiaal blijft in Europa. Dit wordt dan later verdeeld tussen de respectievelijke landen onder het gekende “ Marchal Plan “.

Nu, 60 jaar later, kan U deze voertuigen, samen met hun grotere broers Dodge, G.M.C. ……en andere merken, zoals de Minerva 4×4, die iedereen wel kent uit zijn legerdienst, bekijken in onze verkoop- en restauratiewerkplaats te Grimbergen. Sinds meer dan 15 jaar zijn wij gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud, herstellen en het restaureren van al deze voertuigen.

Ook liefhebbers die van het doe het zelf werk houden kunnen bij ons terecht, voor U hebben hebben wij een uitgebreid gamma van een honderdtal ongerestaureerde voertuigen en alle onderdelen. Graag staan wij U dan ook met technische hulp bij.

Indien U echter meer interesse hebt in de hedendaagse automobiel, bieden wij U nog de keuze.

Als dealer van het Japanse automerk DAIHATSU. Zijn wij blij dat we dit relatief onbekende merk onder Uw aandacht kunnen brengen.

Daihatsu is wel een echte Japanse pionier met vooruitstrevende technologie, die gaarne door andere merken wordt gebruikt of gekopieerd.

De CUORE bijvoorbeeld is een klein, vinnig stadsautootje die volledig voldoet aan de wensen van de chauffeur van vandaag.

Bovendien is deze wagen, test uitgevoerd door de autogids, bewezen de goedkoopste wagen op de markt. En dit geldt dan niet enkel voor zijn aankoopprijs maar eveneens DIV, onderhoud en verbruik.

Naast deze wagen zijn er natuurlijk ook nog de SIRION, TERIOS 4×4 en de YRV. Stuk voor stuk wagens die uitgerust zijn met de schitterende Japanse technologie.

Als paradepaardje zijn wij ook exclusief dealer van de DAIHATSU COPEN die alle weggebruikers even laat omdraaien bij deze blitse vertoning.

Verder kunnen wij U ook nog het merk PIAGGIO aanbevelen, deze fabrikant van compacte bedrijfsvoertuigen met zijn Italiaanse roots.

Hier ontdekken wij de driewieler APE50 en de APE TM in verschillende modellen, Pick-Up, Kipper, Van enz.

Deze mag bestuurd worden vanaf de leeftijd van 16 jaar. Hij is uitermate geschikt als reclamewagentje, maar kan door zijn laadruimte nog voor ontelbare andere doeleinden gebruikt worden, zoals levering aan huis, ijsverkoop, kleine klusjes enz.

Natuurlijk bestaan er ook grotere modellen op 4 wielen ideaal voor het stadsverkeer tot onderhoud van parken.

Ook verschillende uitvoeringen van Pick-Up, Big Deck, Kipper, Van, huisvuilomhaling, zoutstrooier, en wat nog niet bestaat maken wij voor U. Zelfs 4×4 aandrijving.

Dank voor uw bezoek aan onze site.

Patrick Amerijckx.