WWW.P-A-C.BE

WWW.P-A-C.BE

Patrick’s American Cars

Sirion M100-101- UITRUSTING

Vermogen in reserve voor lange afstanden.

De Sirion 1300 cc is praktisch en economisch. Daardoor geniet u van rijplezier én van grote functionaliteit. Zijn verbazende 1300 cc DVVT-motor heeft een massa vermogen in reserve om de rit zo aangenaam mogelijk te maken. Zowel voor zakenreizen als voor lange weekendtrips. De 1298 cc 4-cilindermotor met DVVT* (Dynamic Variable Valve Timing) ontwikkelt een aanzienlijk vermogen op de autosnelweg. Het DVVT-systeem zorgt voor computersturing van de openingstijd van de kleppen overeenkomstig het aantal toeren per minuut en de druk die u uitoefent op het gaspedaal. De motor levert een maximumvermogen van 75 kW bij 7000 omw./min. Het maximumkoppel bedraagt 120 Nm bij 4400 omw./min.

Beperkte emissies, geruisloze prestaties.

De Daihatsu-ingenieurs hebben de lat heel hoog gelegd op het vlak van de ecologie. Rechte, verticale inlaten reduceren de CO en HC-uitstoot bij een koude start. De uitlaat, gegoten uit dunwandig staal en uitgerust met ingebouwde katalysator, versnelt de katalyse waardoor de emissies van CO, HC en NOx dalen.
Rijden met de Sirion gaat soepel en geruisloos. Wat niet wil zeggen dat de chauffeur niets 'voelt' van de snelheid. Een stalen krukas met soepele aandrijving, uitgerust met een compressieplaat, schakelt trillingen uit. Nauwkeurige controle op de ontstekingstijd in de overgangstoeren regelt de verbrandingskracht en verbetert de gewaarwording van de motor. Tegelijk wordt vermeden dat de motorophanging trillingen doorgeeft aan de passagiersruimte.

Handgeschakeld of automaat: weergaloze overbrenging.

U heeft de keuze uit een handgeschakelde vijfbak en een 4-traps automaat. Chauffeurs die graag van versnelling veranderen zullen het positieve contact met de pook van de vijfbak weten te waarderen.

De Sirion 1300 cc introduceert een nieuwe elektronisch gestuurde automatische versnellingsbak, waarvan u de overbrenging direct aan het stuurwiel kan veranderen. Om een hogere of lagere versnelling te kiezen drukt u eenvoudigweg op de knoppen '+' of '-'. U hoeft de handen niet van het stuur te nemen. Een geruststellend gevoel. En wel zo makkelijk.

Ophanging met torsiestaaf: comfortabel en veilig.

Voor- en achterophanging van de Sirion zijn speciaal getest voor Europa en verzekeren een maximum aan veiligheid en comfort. Vooraan zorgt een McPherson-ophanging met spiraalveren voor uitstekende stabiliteit en wegcontact. Achteraan verzekert een semi-onafhankelijke torsiestaaf met spiraalveren stabiliteit en comfort. Een stabilisator zorgt voor extra stabiliteit in rechte lijn bij hoge snelheid.

equipment02 equipment03 equipment01